Power-Plate - Vibrációs edzőgép és edzésmódszer
Dunaharasztin CSAK nálunk...!

Power-Plate Dunaharasztin

A Power Plate-ről

Alapelv

Power Plate alapelv1

Power-Plate Dunaharasztin

 A teljes test vibrációs tréning Newton második törvényén alapszik, mely röviden:

 F = m x a, azaz az Erő egyenlő a tömeg és a gyorsulás szorzatával.

 A hagyományos edzésekkor súlyok segítségével növeljük az erőt, míg a Power Plate gép a vibrációval (a gyorsulással) hat az erő nagyságára.


Power-Plate Dunaharasztin

Power Plate alapelv2

 A Power Plate gépek platója több irányban mozdul el. A fel-le elmozdulás hatására növekszik az izomtónus, a jobbról-balra és az előröl- hátra történő elmozdulás az egyensúlyt és a koordinációt javítja. A plató akár másodpercenként 50-szer is képes rezegni, beállítástól függően.


Power-Plate Dunaharasztin

Power Plate alapelv3

 A Power Plate gépek az úgynevezett PrecisionWave™ technológiával működnek. Ez egy igen pontos, harmonikus rezgő rendszer, mely a plató teljes felszínén egyenletes és szabályozott rezgést garantál – így lesz az eredmény is konzisztens és kiváló.


Power Plate alapelv4

Power-Plate Dunaharasztin

Ezen rezgések váltják ki azt az öntudatlan izomreakciót, mely miatt az izmok másodpercenként több alkalommal is összehúzódnak és elernyednek.

 A teljes test edzése lehetővé válik így 25-30 perc alatt, és már heti 2-3 alkalom is látható és gyors eredményt garantál.


Power-Plate Dunaharasztin

Power Plate alapelv5

 A Power Plate gépek orvostechnikai eszköz tanúsítvánnyal rendelkező berendezések. Akár orvosi rehabilitációs program részeként is alkalmazhatóak.

Mire jó a Power Plate?

Egészségügy

Power-Plate Dunaharasztin

 Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy túl kevesen mozognak úgy vagy olyan gyakran, ami az egészséghez kellene. Magas a száma azoknak is, akiknek a hagyományos edzés nem járható út, mert vagy valamilyen sérülést szenvedtek, betegségben szenvednek, vagy állapotuk nem teszi azt lehetővé, speciális eszköz vagy segítő személyzet szükséges hozzá, stb.
 A Power Plate gépen történő gyorsulási edzés egyedülálló paradigmaváltást képvisel az erősítő edzések körében, mert a test több erőt képes kifejteni közben, mint a hagyományos erőedzéseken. A Power Plate gépek segítségével számos olyan egészségügyi és fitnesz előnyre tesznek szert a betegek és a felhasználók, melyek bár közvetlenül nincsenek hatással magára a betegségre vagy állapotra, de ugyanakkor pozitívan befolyásolják az általános egészségi állapotot. Vannak azonban olyan esetek is, ahol közvetlenül a betegségre van hatással az edzés, és így a betegek gyorsabban felgyógyulnak vagy hosszabb ideig képesek a független(ebb) életre.
 A tudat, hogy független életet élhetnek és nem szorulnak mások segítségére, hihetetlen értékkel bír a betegek számára. És ez pedig még a társadalmi és egészségügyi költségekre is kihatással bír.

Egészségügyi hatásterületek:

- neurológia (Parkinson-kór, Sklerosis Multiplex, gerincvelő sérülés, stressz)
- anyagcsere (elhízás, túlsúly)
- reumatológia (ízületi gyulladás, derékfájás, csontritkulás)
- medencefenék erősítés (inkontinencia, szülés utáni rehabilitáció)

Rehabilitáció

Power-Plate Dunaharasztin

 A teljes testvibráció használata széles körben elterjedt a gyógyászatban. A vibráción alapuló terápia számtalan sérülés rehabilitációjára alkalmas. A vibrációval kezelt duzzadt felületek, amelyek húzódás, zúzódás, ficam stb. során keletkeztek hamarabb megszűnnek és felszívódnak. A megnövekedett véráramlás gyorsan kitisztítja a kötőszövetekben található salakanyagot, ezáltal felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.
 Sérülések kezelésében és megelőzésében valamint gyógyterápiás kezelések idején a Power Plate jelentős szerepet játszhat.A vibrációs tréning aktivizálja a fehér izom rostokat, a hormonok nagyobb mértékű felszabadítása hozzájárul a gyorsabb regenerálódáshoz, így a beteg felépülése gyorsabb és tökéletesebb. A konzultáns orvossal vagy fizikoterapeutával egyeztetve egy speciálisan kidolgozott edzésprogrammal kitűnően és eredményesen alkalmazható autós balesetek utáni (ideiglenes) rendellenességek kezelésében. A vibrációs tréning a fájdalom csökkentéséhez is hozzájárulhat, ami leredukálhatja a betegek által fogyasztott fájdalomcsillapító gyógyszerek mennyiségét.

Alakformálás

Power-Plate Dunaharasztin
 Az izmok másodpercenként 25-50 alkalommal összehózódnak a Power Plate edzés alatt. Ha egyszerűen csak ráállunk a Power Plate gépre, mondjuk 30 Hz beállításon, 30 másodpercre, ez 900 izom-összehúzódást fog kiváltani! Azaz az idő töredéke alatt maximális kalóriaégetést produkálhatunk, és mindezt töredék idő alatt, a hagyományos edzéshez képest.

Kalóriaégetés

 A vibrációs tréning alapvetően erőedzés, és kiváló utóégető hatást fejt ki. Azaz a pihenés alatt is égetjük a kalóriákat, és így építjük és pihentetjük az izmokat. Ez a kalóriaégetés meghaladhatja akár a kardiovaszkuláris edzés, például a futás vagy

Power-Plate Dunaharasztin
biciklizés során elégetett kalóriamennyiséget is. A rezgéssel összekötött erőedzés nagyon jó opció azoknak is, akik félnek attól, hogy súlyokat emelgessenek, vagy sérüléstől tartanak, mert ez a hatékony erőedzés úgy égeti maximális szinten a kalóriákat, hogy közben nem okoz sérülést, és nem terheli az ízületeket.

Szebb alak, kevesebb cellulit

 Ami a legészrevehetőbb, az az, hogy az edzésekkel együtt változik az alak, az egész test feszesebb, tonizáltabb lesz. A masszázs pedig segít a cellulit ellen, élénkíti a nyirokkeringést, kiüríti a sejtekben lerakódott toxinokat, és valóban hatékony a narancsos dudorok ellen. Ráadásul a Power Plate gépen végzett standard nyújtási gyakorlatokkal azonnal érezzük a flexibilitás fokozódását. Nem szabad elfelejteni, hogy a legjobb eredményt az hozza, ha a mozgás mellé megfelelő étrendet társítunk.

Anti-aging és szépségápolás

Power-Plate Dunaharasztin

 A Power Plate gépen végzett vibrációs tréning hatására az agy úgy reagál az edzés intenzitására, hogy felgyorsítja a véráramlást és oxigénnel tölti fel a vért a test minden részén miközben a HGH (emberi növekedési hormon) szintje jelentősen megemelkedik, mely a sejtek javításának és regenerációjának fontos eszköze. Ugyanakkor növekedés mutatkozik a tesztoszteron szintben, az ingerülettovábbító anyagok szintjében és az endorfin szintben (ami az ún. „runner’s high“ (futás utáni feldobódottság) érzéshez vezet) és ez segít a fájdalom elnyomásában és a használó hangulatának javulásában. A Power Plate gépen történő rövid edzésnél ( átlag 30 perc, hetente háromszor) gyorsan javul a ruganyosság, és egyre több mozgást tudunk elvégezni, miközben a kollagén termelés is javul már a használat első 90 másodpercében.

Az edzés biológiai hatásai:

- mitokondriális biogenezis, azaz megemelkedik a sejtek energiaszintje
- szatellita sejtek termelése – ezek a sejtek regenerálják a sérült izomrostokat, és akadályozzák meg az idősödő izom leépülését
- motoros ideg stimuláció, azaz harcol a korhoz társuló neuronveszteséggel
- megemelkedik a proteinszintézis mértéke, és szervezetünk akár olyan mértékben építi az izmokat, mint fiatalabb korunkban
- megnövekszik a hormonok szintje és a kollagén szintje, mindezt teljesen természetes módon
- harcol a csontritkulás ellen

Fitnesz és sport

 A Power Plate® a fitnesz technológia jövő generációját és a Gyorsulási TréningTM egyik leghatékonyabb edzésmódját kínálja. Ez a forradalmi edzési technológia harmonikus rezgéseket közvetít a szervezetbe, természetes reflexet stimulál, az izmok másodpercenként 25–50 alkalommal húzódnak össze – és az izomrostok akár 98%-a dolgozik egyszerre, a hagyományos edzőtermi eszközöknél tapasztalt 60%-hoz képest.

Power-Plate Dunaharasztin

 Hatékonyan éget zsírt, növeli az izomtónust, javítja az egyensúlyérzéket, erősít.

 A Power Plate® géppel a klub vendégei teljes testedzést végezhetnek, melynek során nyújtó, egyensúlyjavító, erőközpont, erősítő és masszázs gyakorlatokra kerül sor. Mindezt alig 30 perc alatt.
 Egy Power Plate® gép egy stúdióban demonstrálja, hogy a szolgáltatás mindig a legfrissebb edzési módszereket kínálja a tagoknak. Ezzel növeli a régi vendégek hűségét, és új tagokat is vonz, és több gép esetén kiscsoportos edzésre is kínál lehetőséget.

 "A sportolók és edzők általi kedvező fogadtatás és a pozitív kutatási eredmények igazolták, hogy a Gyorsulási TréningTM alapvető része a sportteljesítmény növelési módszereknek. Véleményünk szerint a Power Plate® abszolút vezető a vibrációs tréninggel történő gyorsulás fokozásban. A Power Plate® filozófiája, és az oktatás, fejlesztés és kutatás melletti elkötelezettség illetve a vevőszolgálat felülmúlhatatlan. Próbálja ki Ön is, és meggyőződhet róla, hogy a Power Plate® géppel érheti e”l Ön és sportolói is a legjobb eredményeket!" ( Velencei Attila - A Metodikai Központ vezető kutatója )

 Fitnesz

 A Power Plate gépen folytatott vibrációs tréning növeli az izomtömeget és javítja az izomtónust. A nyújtóreflex révén az edzésbe hozott izmok 100%-osan aktivizálódnak. Ezzel szemben a hagyományos edzéssel csak 60%-80% érhető el. A rezgés egyetlen mozdulat elvégzése alatt 25-50 ismételt összehúzódást eredményez, ezáltal több izomszál aktivizálódik, így az izmok anélkül is aktívan dolgoznak, hogy bármiféle külső terhelés érné őket. Egy hagyományos erő-edzés erősíti az izmokat, mert a test reagál az extra terhelésre, mely a súlyok mozgatásából, vagy a normál gravitáció ellenállásának legyőzéséből ered. A vibrációs tréningnél a test a fellépő gyorsulásra reagál, így sokkal nagyobb erőkifejtésre késztetjük az izmokat. A Power Plate tréninggel nem a tömeget növeljük, hanem a gyorsulást, a frekvencia változtatásával.

Ön aktívan edz?

 Növelje eredményeit, tegyen szert tónusosabb izmokra, növelje mozgástartományát – a Power Plate szinte minden területen képes Önnek segíteni.

 Nem igazán szeret sportolni? A Power Plate teljes test vibrációs edzést pont Önnek találták ki. Ha rosszul érzi magát a bőrében, kínosnak érzi azt, hogy edzőterembe menjen, mégis igyekezne változni, keresse fel valamelyik stúdiónkat és induljon el bátran az úton, az Ön személyi edzője segítő kezet fog nyújtani.

Sport

 Í vibrációs tréning kitűnően alkalmazható különböző sportok megalapozására: labdajátékok, síelés, futás, tenisz, golf, de a hobbiból sportolók számára is kiváló testedzést biztosít.
 A kiterjedt tudományos és független kutatásoknak köszönhetően sportklubok szinte a világ minden részén használják a Power Plate-et erősítő, kondicionáló és rehabilitációs programjaik során.

 „A sportolók és edzők általi kedvező fogadtatás és a pozitív kutatási eredmények igazolták, hogy a Gyorsulási Tréning™ alapvető része a sportteljesítmény növelési módszereknek. Véleményünk szerint a Power Plate® abszolút vezető a vibrációs tréninggel történő gyorsulás fokozásban. A Power Plate® filozófiája, és az oktatás, fejlesztés és kutatás melletti elkötelezettség illetve a vevőszolgálat felülmúlhatatlan. Próbálja ki Ön is, és meggyőződhet róla, hogy a Power Plate® géppel érheti el Ön és sportolói is a legjobb eredményeket!” ( Velencei Attila - A Metodikai Központ vezető kutatója)
 A vibrációs tréning gyakorlatokat arra tervezték, hogy jelentősen javítsák a hagyományos edzésmódokat, vagy azok kiegészítéseként, vagy azok alternatívájaként. Akár percek alatt megnövekedhet a végezhető mozgások száma és a stabilitás, így lehet tökéletes bemelegítés edzés vagy verseny előtt. Power Plate gépek kiváló eszközei a teljesítmény folyamatos maximumon tartásának.

Szülés utáni tréning

Újra edzene szülés után?>

Power-Plate Dunaharasztin

 A PowerPlate® edzés segít újra megtalálni a belső kapcsolatot a medencefenék izmai, a hasizomzat és a hát izmai között, és visszaállítani a terhesség és szülés során meggyengült erőt.

Kezdje kíméletesen és fokozatosan nehezítsen!

 A PowerPlate® edzés segítségére lesz, amikor újra edzésekbe fog. A PowerPlate® kíméletes rezgése fokozza a vérkeringést, oxigénhez és tápanyaghoz juttatja a gyógyuló szervezetet.

Fokozza izmai erejét és tónusát!

 A PowerPlate® kiválóan növeli az izomtónust, és még súlyokat sem kell emelgetni. És azt ugye tudjuk, hogy a több izom több kalóriát éget.

Dobja fel boldogsághormonja szintjét!

 A PowerPlate® megemeli a szerotonin koncentrációt, a stresszhormonokat, például a kortizont, ugyanakkor kordában tartja. A stresszhormonok pedig növelik a zsír raktározását deréktájon.

Erősítse törzsét és hasát felülések nélkül!

Power-Plate Dunaharasztin

 A PowerPlate® egyszerre készteti tudatosan és önkéntelenül is a törzs izmainak aktiválására a testet. Ha az edzést összeköti Kegel-gyakorlatokkal, sokkal hamarabb és erősebben megérzi izmait, megtalálja a belső harmóniát, így hamarosan újra a régi önmaga lehet.

 Az újdonsült anyukák szinte élsportolói szinten dolgoznak, de a szülés után sajnos súlyos energiahiánnyal, vitalilás és funkcionális erő hiánnyal küzdenek, és nem tudnak saját „sportterületükön” teljesíteni.

 Vajon mit szeretnének azok az anyukák elérni, akik szülés után nekifognak edzeni?

 A sorrend igénye nélkül valószínűleg az alábbiak szerepelnek a listájukon:

- Több energiát, jó kedvet!
- Megoldást a vizelet visszatartási problémákra
- A törzs erejének visszaállítását, szebb hasat
- FOGYNI!
- Az anyagcsere és a hormonháztartás visszaállását
- Visszaszerezni az izmok erejét és tónusát
- Helytállni a mindennapos tevékenységekben
- Gyors és hatékony edzést

 A teljes test vibráció hatására mind a célzott, mind pedig a nem célzott izomcsoportok dolgoznak a multidimenzióban rezgő plató hatására. A rezgések száma másodpercenként 30-50 közötti. Ennek az eredménye az izomösszehúzódások szignifikáns megemelkedése, méghozzá a hagyományos súlyzós terhelés nélkül. Ez a tényező az, amely lehetővé teszi a rövidebb edzésidőt (a hagyományos talajon történő, súlyzós edzésekhez képest).

Felhúzás (deadlift) szalaggal

Power-Plate Dunaharasztin

 A rezgés tudattalanul munkára készteti a medencefenék izmait is. Emellett a felhúzás gyakorlat a core területet is megdolgoztatja, különösképpen a Lumbar multifidus (lumbális mély hátizom), az Erector spinae (gerincfeszítő) izmokat és a mellkasi fasciát.

Izometrikus nyomás a kapaszkodóra

 Ez egy kezdő gyakorlat, a szülés utáni edzésbe belekezdő hölgyek számára. Remekül aktiválja a core-t, beleértve a medencefeneket. Ha egylábas változatban végezzük, még nehezebb!

Négykézláb térdelőállás

 Ennél a gyakorlatnál szinergiában dolgoznak a haránt hasizmok és a medencefenéki izmok, miközben még Kegel-gyakorlatot is végez a vendég. Amikor a medencét a vendég a természetes helyzetbe mozgatja át, akkor általában megérzi a medencefenéki izmok összehúzódását, amit fokoz a gép vibrációja.

Négykézláb térdelőállás, hátrarúgás

 Ennél a gyakorlatnál a Rectus abdominis (egyenes hasizom) feszítését és nyújtását végezzük, négykézláb térdelő testhelyzetben. A gyakorlat nagyszerűen kondicionálja a farizmokat is, mely alapvetően fontos a medencefenék stabilitásához és az optimális testtartáshoz.

Térdelő gyakorlat, szalag széthúzás

 Fantasztikus gyakorlat a core és a mellizmok erősítésére. Ezzel a gyakorlattal pont a szülés utáni anyukáknál oly elhanyagolt izmokat dolgoztatjuk meg! Nem olyan könnyű, mint hinnénk.

Javallatok - ellenjavallatok

Kinek javasoljuk?

 A Power Plate edzés ajánlott mindazoknak:

- akiknek a mozgás fizikailag túl nehéz (az emberek azt hiszik, túl rossz a fittségi szintjük ahhoz, hogy fitté váljanak) Power Plate javaslatok
- akiknek a mozgás túl bonyolult
- akinek nincs elég idejük
- akik nem érzik jól magukat attól, hogy csoportban kell mozogniuk
- akik korábban rossz tapasztalatokat szereztek
- akik nem kaptak segítséget a mozgás során
- akik megnövekedett izomerőre és izomtónusra vágynak
- akik szeretnék javítani flexibilitásukat
- akik beszűkült mozgástartománnyal küzdenek
- akinek gyenge a keringése
- akik fájdalommal küzdenek
- aki szeretnék megelőzni vagy visszafordítani a csontsűrűség csökkenést
- aki szeretne stabilan és jó koordinációval élni
- aki fokozná anyagcseréjét vagy célja a zsírból történő fogyás
- akinek magas a viscerális zsír szintje
- aki élsportoló, és tovább növelné képességeit
- aki testépítő és kiegészíteni az edzőtermi feladatokat
- aki valamilyen sportágban jeleskedik és célirányú felkészítést igényel
- akinek rehabilitációra van szüksége
- aki inkontinenciás zavarokkal küzd
- aki szülés után van és szeretné visszaerősíteni a medencefeneket
- aki a szokásosnál gyorsabban szeretne alakot formálni
- aki zsírbontó esztétikai kezelésekre jár és a szabad zsírsavakat el kívánja égetni
- akinek a nyirokkeringése lelassult
- aki cellulittal küzd

Aktuális ismeretek és ellenjavallatok

Abszolút és relatív kontraindikációk

Power-Plate Dunaharasztin

 Power Plate ellenjavallatokMechanikus vibrációk keltése a Power Plate segítségével többféle reakciót fog kiváltani a szervezetben. Ezeket több síkon is megfigyelhetjük majd. Az idegrendszerre és az izomzatra kifejtett hatása mellett észlelhetők effektusok a vérkeringésben és a hormonális rendszerben is. Vannak olyan megbetegedések illetve panaszképek, amelyeknél a Power Plate nem (abszolút kontraindikáció) , illetve csak bizonyos szabályok betartása mellett javasolt (relatív kontraindikáció). Mivel a tudományos ismeretek állandóan bővülnek, lehetnek változások az ellenjavallatok (kontraindikációk) listájában is.

 Abszolút ellenjavaslatok és relatív ellenjavaslatok
 Mielőtt nekilátna a Power Plate programnak, keresse fel orvosát egy alapos vizsgálat céljából.Amennyiben Ön a Power Plate gyakorlatok közben rosszullétet észlel, vagy bizonytalanná válik, hagyja abba az edzést, és forduljon személyi edzőjéhez. Amennyiben egy-vagy több kontra indikáció lehetősége merülne fel csak egy orvosi vizsgálat illetve konzultáció után folytassa a programot.

Abszolút kontraindikációk

- Akut megbetegedések, gyulladásos folyamatok
- Trombózis
- Friss műtéti hegek (hat hétnél fiatalabbak)
- Implantátumok beültetése, (hat hónapnál frissebb műtét)
- Stents és Bypass (műér)műtétek (hat hónapnál frisebb beültetés)
- Magasfokozatú csontritkulás törésekkel (t-score skálán 3.0 felett)
- Nem kezelt magas vérnyomás
- Agyi-pacemaker
- Súlyos cukorbetegség gangrénás fekéllyel vagy nekrózissal (szöveti elhalás)
- Terhesség

Relatív kontraindikációk

 A relatív ellenjavaslatok alá esnek olyan panaszok és betegségképek, amelyek bizonyos szabályok figyelembevétele mellett lehetővé teszik a Power Plate edzést. Természetesen fontos a megfelelő gyakorlatok kiválasztása, a terhelés dózisának optimalizálása és a kompetens edző vagy mozgásterapeuta jelenléte. Mind e-mellett mérlegelni kell a vendég/páciens személyes adottságait is illetve a relatív ellenjavallatok veszélyét is, azaz mennyi előnnyel és rizikóval jár az edzés. A jelnlegi ismereteink szerint az alábbi panaszképek esnek a relatív kontra indikáció, azaz ellenjavallat alá:

- Nem akut hátfájás
- Stents illetve Bypass (műér) műtétek ha hat hónapnál régebbiek
- Implantátumok (Protézisek), ha hat hónapnál régebbi a beavatkozás
- Epe-és vesekövek
- Koszorúér megbetegedések
- Tumor, kemoterápia, más rákterápiák
- Szívritmus keltő (pacemaker)
- Köszvény
- Epilepszia
- Szédülés

* Mindenképpen orvosi konzultációt igényel a program előtt.

Technológia

Power-Plate Dunaharasztin

Mi? Miért? Hogyan?

 A teljes test vibráció forradalmi megoldás a testedzésben – de bizony alaposan körül kell néznünk és megválogatnunk, hogy melyik márka mellett voksolunk.

 A piacon számos, a Power Plate gépeknél olcsóbb megoldásokkal is találkozhatunk. De mindig tartsuk észben az alábbiakat: az olcsóbb berendezések által keltett alacsonyabb és/vagy kevésbé precíz, nem szabályozott frekvenciák akár „beleavatkozhatnak” testünk természetes rezgéseibe és károkat okozhatnak. Ne tegyük ki szervezetünket természetellenes rezgéseknek!

Power-Plate Dunaharasztin

 A Power Plate technológia harmonikus rezgéseket közvetít a testbe. Ez a harmonikus rezgés teljesen más, mint az a fajta hosszú távon a testre ható rezgés, ami a kamionsofőröket és a helikopter pilótákat éri, azaz a „foglalkozási” rezgés. Szemben ezzel a „foglalkozási” rezgéssel, a harmonikus vibráció kiszámítható, állandó és nem okoz hátfájást.

 A harmonikus rezgéseket a technológia különleges ikermotoros rendszere biztosítja, mely egyedülálló a piacon. Az egyéb helyeken beszerezhető, olcsóbb kivitelű berendezések gyakran kilengő motorral rendelkeznek, billegnek, melynek következménye, hogy a vibrációs tréninget vizsgáló tudományos tanulmányokban bizonyított hatás elmarad.

 DualSync® Twin Motor Precision Wave technológia– a harmonikus rezgés garanciája. Ez a rendszer bármely frekvencia és amplitudó beállítás mellett tartja a gép precíz egyensúlyát, és lehetővé teszi a rezgés tökéletes szinkronizációját, mely a maximális izomválaszadás és izomhatékonyság alapfeltétele.
 Power Plate 3D Sok berendezésnél nem is beszélhetünk valós vibrációról, csak oldalirányban billegő platóról. A Power Plate gépen drasztikusan más érzetet tapasztalhatunk. A forradalmi kétmotoros megoldással valódi 3 dimenziós rezgésben lehet részünk.A gépen az izmok három dimenzióban dolgoznak, ahogyan a Power Plate gép platója mind a 3 síkban elmozdul. Ezt nevezzük „tri-planáris” mozgásnak. És a szervezetünk éppen erre van berendezkedve.

Power-Plate Dunaharasztin
 A plató fel-le elmozdulása lesz az a stimulus, mely az izomtónust javítja. A balról-jobbra és az előröl-hátra történő plató elmozdulás az egyensúlyra és a koordinációra gyakorol hatást.
 Power Plate promotion Számos Power Plate modellnél alapfelszereltségként találjuk a pántokat. Az újabb gépeknél (pl.pro7) már az acélnál ötször erősebb Vectran® anyagú proMOTION® kábel közvetíti a rezgést a felkarba a speciális gyakorlatok során. Ezek a kábelek képesek arra, hogy a plató rezgéseinek mintegy 80%-át átvezetődjön a karokba, lehetővé téve a még színesebb és hatékonyabb edzéseket. A kábel használata változatos, kiegészíthetők vele mind a platón, mind a talajon végzett gyakorlatok. További előny, hogy a kábel minden irányba kihúzható. A kábel ellenállása a vendég erőnlétének függvényében állítható, fokozatokkal rendelkezik.
 A márka megválasztásakor fontos, hogy a berendezés kellően masszív legyen, stabil és megfelelő tömeggel rendelkezzen, hogy véletlenül se boruljunk fel használata során.
 A motor ereje szintén meghatározó, hogy hosszú üzemórákon keresztül, stabilan képes legyen a gép biztosítani a megfelelő frekvenciákat.

 Az újabb modellek újdonsága az érintőképernyő segítségével előhívható előre beprogramozott gyakorlatok sora, illetve az előre összeállított, határozott céllal összeállított edzések.

A Power Plate története...

Power Plate, a világsiker! Egy márka, mely mindent tud.

 Power Plate világsiker 10 éves tapasztalattal és ajánlásokkal. A Power Plate jelenleg több mint 100 országban, érhető el, 10 éves tapasztalattal használják elismert orvosok, élsportolók és hírességek.

 Ezen felül több millió elégedett felhasználója van a Power Plate-nek.

A Power Plate története

 A Power Plate technológia alapjait a 60-as években az orosz űrhajósok használták, hogy ellensúlyozzák a súlytalansághatásait.

 Legfontosabb volt a csontsűrűség vesztésének elkerülése az izomtömeg megtartásával.

 Évekkel később, Guus van der Meer, a holland olimpiai csapat edzője úgy döntött, hogy továbbfejleszti ezt a módszert, így született meg 2000-ben az első Power Plate berendezés.

A Power Plate edzés közben kifejtett erő alapja a gyorsulás.

 Newton alaptörvénye: F = m x a alapján, a kifejtett erőhöz nem a tömeg tényezőt, hanem a gyorsulási faktort használja.

 A 3 dimenziós vibráció által létrejövő intenzív izom összehúzódások, akár testünk tömegének ötszörösével is hatnak az izmokra. Ez a stimuláció lehetővé teszi a 98%-os kapacitású izommunkát.

Power Plate edzésPower Plate, az utánozhatatlan márka

 A Power Plate tovább fejlesztett és levédett 3 dimenziós technológiája egyedülálló. Sem a billegő, sem a függőleges vibráció nem eredményez ugyanolyan hatást.

A Power Plate edzés, mint valódi sport

 A Power Plate edzések személyi edzővel zajlanak, így biztonságosan és hatékonyan lehet elérni a lehető legrövidebb idő alatt a kívánt eredményt. A heti 2-3 alkalom az ideális, hogy a képzett edzővel a fejlődés megfelelő legyen.

 Az edzések intenzitását a gép beállításainak változtatásával (frekvencia, amplitúdó, idő) és a gyakorlatok nehezítésével érjük el. A Power Plate edzések lehetnek erőnövelő, zsírégető, tonizáló, lazító, regeneráló vagy feszesítő edzések.

Power Plate az otthonában is

 A Power Plate gyakorlatok biztonságosan elvégezhetőek otthonában is. A Power Plate modellek közül a my3, my5, my7 modellek úgy lettek kifejlesztve, hogy könnyen és hatékonyan lehessen edzeni otthoni környezetben is

.

 A magyar nyelvű oktatási anyagok (poszter, dvd, edzéstervek) és az edzők szakmai felkészültsége segítik az otthoni Power Plate edzést. A disztribútornál egyéni képzés igényelhető gépvásárlás esetén.

Előny a gyógyászatban

 2009 óta a Power Plate rendelkezik a Medical Device Certification, azaz az Orvostechnikai eszköz tanúsítás, igazolásával 9324/EEC

A Power Plate hitelessége

 Minden Power Plate® gép igazoltan orvostechnikai berendezésnek minősített (az 93/42/EEC orvostechnikai eszközök irányelve alapján), mely szerint megfelel az európai egészségügyi és biztonsági előírásoknak. Ennek köszönhetően orvosok, gyógytornászok alkalmazhatják a vibrációs tréninget, mint egy szélesebb körű kezelési módot. A Power Plate hatékonyságát több mint 80 tudományos tanulmány bizonyítja.

Edzés tippek

Power Plate edzés tippek

Hidratáltság, cukor

 Fontos, hogy edzés előtt legyünk kellőképpen hidratáltak. A legjobb az ásványvíz. Ha vércukrunk ingadozik, akkor gondoskodjunk arról, hogy legyen cukor a vérünkben. Erre jó szolgálatot tesznek a sportitalok vagy gyümölcslevek.

Az edzés erőssége

 Az alapedzés 30 perces. Van arra is mód, hogy ha pl. extrémen fáradtak vagyunk, rövidebb, 15 – 20 perces tréninget végezzünk csak.
 Ha izmaink az előző edzés után még nem regenerálódtak, mozgassunk meg más izomcsoportot, csináljunk másfajta edzést, vagy kérjünk könnyebb edzést az edzőtől.
 Ha viszont topon vagyunk, regenerálódtunk az előző edzésből, akkor nyugodtan vágjunk bele egy erősebb, intenzívebb programnak.

Cipőben vagy cipő nélkül?

 Mindkét megoldás járható. Természetesen ha cipő nélkül edzünk, akkor a rezgések jobban átjutnak szervezetünkbe. Ilyenkor minden esetben legyen a gép platóján a gumiszőnyeg! És természetesen ne feledkezzünk meg a higiéniáról, mezítláb ne eddzünk, zoknit mindenképpen húzzunk.

Orvos hozzájárulása

 Mint bármilyen esetben, ha új mozgásformába kezdünk, kérjük ki orvosunk beleegyezését.

Milyen gyakran eddzek?

 Ha egymást követő napokon edz, akkor figyeljen arra, hogy más izomcsoportokkal dolgozzon (pl. egyik nap alsó testfél, következő nap felső test). Ha ugyanazokat az izmokat dolgozza meg, akkor két edzés között 48 órának kell eltelnie a szuperkompenzáció bekövetkeztéhez.

Milyen a Power Plate csoportos edzés?

 A legjobban azzal tudjuk jellemezni: a legnagyobb móka, amit el tudsz képzelni, de közben bizony izzadsz rendesen! Edződ fantáziája és lelkesedése szabja meg a határokat. Az biztos, hogy legalább 2-3 fő szükséges a csoportos edzéshez.

Milyen ruhában edzzek?

 Legyen kényelmes, nem szoros, nedvszívó. Semmilyen kötelező elem nincs. Érezd magad jól.

Power-Plate Dunaharasztin
Power-Plate Dunaharasztin
Power-Plate Dunaharasztin