Szőrtelenítés - A végleges megoldás

Szőrtelenítés Dunaharasztin

Tartós szőrtelenítés! (M309+e IPL+RF)

 Az IPL+RF technika az összes bőrtípusnál sikeresen alkalmazható, és ez az egyetlen olyan szőrtelenítő eljárás, mely a világosabb szőrszálakat is eltünteti. A ma létező legmodernebb szőrtelenítési eljárásai közé tartozik!

IPL+RF technológia

 A szőrtüszők életciklusa szempontjából három időszakot különböztetünk meg:

- növekedési fázis (anagen)
- átmeneti fázis (catagen)
- nyugalmi fázis (telogen).

  Leghatékonyabban az anagen (növekedési) szakaszban roncsolható a szőrszál. Az emberi testfelületén lévő szőrszálak 20-30%-a van a növekvő fázisban. A kívánt eredmény eléréséhez ezért a kezelést többször (testtájéktól függően 6-8 alkalommal) megismételjük. A teljes szőrnövekedési ciklus lefedése miatt kezelések között 6-8 hétnek kell eltelni. Ezek a számok igen eltérőek lehetnek, hisz a szőrszálak vastagsága, színe, elhelyezkedése, és a bőr színe is igen eltérő lehet egyénenként, ami meghatározza a szükséges kezelések számát. Két alkalom között szigorúan, csak borotválni vagy krémmel lehet eltávolítani a szőrt a kezelt területről. Ez fontos, hogy mindig tartalmazzon a szőrtüsző szőrt. Csak így lehet igazán eredményes az eljárás. A gyanta, epilátor, csipesz használatával magunkkal ill. saját pénztárcánkkal szúrunk ki.

Növekedési fázis (anagen):

A szőrhagyma szorosan tapad a kötőszöveti alaphoz a mátrix sejteken keresztül, itt termelődik a melanin, így az erős fényenergia eléri a szőrtüszőt, és képes inaktívvá tenni a szőrnövekedését

Szőrtelenítés Dunaharasztin

Átmeneti fázis (catagen):

A szőrtüsző és a szőr kapcsolata megszakad, a szőrtüsző sorvadni kezd, a szőrtermelő sejtek szaporodása leáll, felkészül a szőrtüsző a szőr kihullására.

Szőrtelenítés Dunaharasztin

Nyugalmi fázis (telogen):

A szőrhagyma teljesen elszarusodik, a szőr magasan helyezkedik el a szőrcsatornában, várva a kilökődést.

Szőrtelenítés Dunaharasztin
Szőrtelenítés Dunaharasztin

 Hogyan segít az IPL+RF technológia?

  A ma létező legmodernebb eljárások közé tartozik az IPL+RF, melynél a fényenergia (optical energie) jobb elnyelődését rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzással érik el. A kezelés alatt kibocsátott fényenergiát a szőrszál pigmentje (melaninja) elnyeli, ami azután hővé alakul át. A hőenergia a szőrszálon keresztül jut a szőrtüszőbe, ami megakadályozza a szőrszál újratermelődését. A kezelés alatt a környező szövetek nem hevülnek fel, és sértetlenek maradnak. Az IPL+RF technika az összes bőrtípusnál sikeresen alkalmazható, és ez az egyetlen olyan szőrtelenítő eljárás, mely a világosabb szőrszálakat is eltünteti.


M309+e IPL+RF Fényterápiás és rádiófrekvenciás készülék

 Két kezelőfej egy géphez:

• alap IPL+RF kezelőfej (3,2 cm²) – szőrtelenítés, bőrfiatalítás, ér- és akné-kezelésre
• hűtött rádiófrekvenciás kezelőfej (mono- és bipoláris kezelőegységekkel)


Szőrtelenítés, bőrfiatalítás, ér- és akné-kezeléséreIPL kezelések

• Szőrtelenítés [610–1200 nm]
• Ér- és pigmentációs problémák [585–1200 nm]
• Bőrfeszesítés, bőrfiatalítás, bőrlágyítás [560–1200 nm]
• Bőrelszíneződések eltüntetése (pl. öregségi foltok, pigmentfoltok, szeplő stb.) [530–1200 nm]
• Akné és pattanásos bőr kezelése [430–1200 nm]

Rádiófrekvenciás kezelések (mono- és bipoláris)

• Ráncok csökkentése (epidermális [hámszöveti] ráncok eloszlatása, a közepes és mély ráncok látványos mérséklése)
• Hatékony narancsbőrkezelés, bőrfiatalítás


Kezelés utáni reakciók

  Bár a kezelés különösen kíméletes, az alkalmazott energia nagyságától függően egyes esetekben 1-2 napig tartó enyhe bőrpír, égés, csíkosság előfordulhat. Ennek megelőzése miatt a kezelések előtt próbavillantást végzünk, amely után akár pár perccel látható a hatás. A kezelést követően a természetes gyógyulás következtében a barna foltok még sötétebbek lehetnek, melyek 1-2 nap múlva eltűnnek.
  Amennyiben Ön is szeretné, hogy a kívánt testtájékon tartósan megszabaduljon a nem kívánt szőrszálaktól, mert megunta az állandó borotválást, vagy túl fájdalmasnak találja az epilálást és a gyantázást, és szeretné, ha selymesebb, bársonyosabb legyen a bőre, akkor keresse fel szalonunkat. Kezeléseink már nem csak a sötét szőrzet/világos bőr kombinációja esetén hatásosak, ugyanis professzionális kezelő gépeink lehetővé teszik a sötétebb bőrszín, valamint a világosabb szőrszálak hatékony eltávolítását is.


Kedvező árakkal, rugalmas kezelési időpontokkal, ingyenes konzultációval és próbavillantásokkal állunk rendelkezésére.

A szőrtelenítésről

A kezelés menete

A kezelés előtt:

• A kezelésekre úgy érkezzen, hogy a kezelendő területre ne tegyen fel sminket, ne használjon irritáló, allergizáló anyagokat (parfümöt, arckrémet, testápolót, izzadásgátló és fényvédő szereket).
• A szőrtelenítés előtt nagyon alaposan, csak borotvával szőrtelenítsen. A kezelésre minél rövidebbre borotvált szőrzettel kell megjelenni, a legideálisabb az 1 napos (világosabb szőrzet, szőrpelyhek esetén maximum 2 napos) állapot. Ha a szőrszál túl hosszú, akkor túl sok energiát nyel el, és nem jut a károsítandó hajhagymához elegendő roncsoló sugárzás, az átforrósodott szőrszál égési sérüléseket okozhat.
• A szőrtelenítés előtt legalább 3 hétig ne napozzon, ne szoláriumozzon, valamint ne használjon barnító krémet. A kissé barna bőr csökkentheti a kezelés hatékonyságát.
• A szőrtelenítés előtti egy hétben kerülje a szőrszálak kémiai szőkítését.
• A kezeltetni kívánt felületen nem lehet ékszer, testékszer.


A kezelés menete:

• Kezelendő felület felmérése, a bőrtípus meghatározása.
• Szakemberünk tájékoztatja a kezelés eljárásáról, várható eredményéről, menetéről és a kezelés utáni teendőkről.
• Személyes adatlap, egészségügyi űrlap, beleegyező nyilatkozat kitöltése.
• Szükség esetén a kezelendő felületen a szőrszálak optimális nagyságúra vágása, a felület megtisztítása, fertőtlenítése, a kezelőfej fertőtlenítése.
• Szemölcsök, pigmentfoltok, anyajegyek eltakarása.
• Próbavillantások végzése.
• Az IPL és RF berendezést speciális számítógép vezérli, melyet a terület felmérésekor megállapított és a tesztkezeléssel kontrollált adatok alapján az Ön bőr- és szőrszínének megfelelően programoz be szakemberünk.
• A védőszemüveg felvételét követően elkezdődik a kezelés, melynek időtartama testtájéktól függően 5-60 perc.


A kezelés után:

• A kezelést követően (1-2 óra hosszan) enyhe bőrpír jelentkezhet. Szükség esetén használjon bőrnyugtató-, hűsítő krémet.
• A kezelést követő 7-10 napig hideg vizes mosakodás javallott a kezelt felületen.
• A kezelést követően, a jó eredmény érdekében ne gyantáztasson, ne csipeszeljen és ne alkalmazzon vegyszeres szőrtelenítést, szőkítést. Csak a borotválás a megengedett szőrtelenítési eljárás. Azonban amíg a bőrpír el nem múlik, borotvával való szőrtelenítést se alkalmazzon.
• A kezelést követő 1-2 napban kerülje a kozmetikumok és irritáló, allergizáló anyagok (arckrém, testápoló, parfüm, izzadásgátló), valamint az alkoholtartalmú szereket (pl. arcszesz) használatát.
• Kezelés után 1 hónapig használjon a kezelt felületen fényvédő krémet (napfény hatására hyperpigmentáció alakulhat ki).
• Ne napozzon, ne szoláriumozzon, és ne használjon bőrbarnító krémet legalább 2-3 hétig a kezelés után és között.
• Kerülje a mechanikai irritációkat (forró fürdő, szauna, masszázs).
• Bőrelváltozások kezelése után (akne tisztítás, kollagén-növelés, pigmentációs kezelés, hajszálértágulat kezelés) előfordulhat hegesedés, hámlás, hólyagosodás. Ezeket hideg borogatással, hűsítő krémmel enyhítse. A hámló bőrt ne tépje le.
• A kezelést követő héten nem ajánlottak a kozmetikai kezelések, a csípős, ételszínezékkel ellátott ételek, a tenger gyümölcsei, marhahús, bárányhús fogyasztása, a dohányzás és az alkohol fogyasztása.

Kinek ajánljuk a tartós szőrtelenítést?

 Amennyiben Ön is szeretné, hogy a kívánt testtájékon tartósan megszabaduljon a nem kívánt szőrszálaktól, mert megunta az állandó borotválást, vagy túl fájdalmasnak találja az epilálást és a gyantázást, és szeretné, ha selymesebb, bársonyosabb legyen a bőre, akkor keresse fel szalonunkat. Kezeléseink már nem csak a sötét szőrzet / világos bőr kombinációja esetén hatásosak, ugyanis professzionális kezelő gépeink lehetővé teszik a sötétebb bőrszín, valamint a világosabb szőrszálak hatékony eltávolítását is.

Kedvező árakkal, rugalmas kezelési időpontokkal, ingyenes konzultációval és próbavillantásokkal állunk rendelkezésére.

Pattanásos bőr kezelései – Kinek ajánljuk a bőrkezeléseket?

  Amennyiben Ön is szeretné, hogy bőre makulátlanul szép legyen, hogy tartósan megszabaduljon a zavaró bőrhibáktól (pl.: pattanásos bőr, tág pólusok, pigmentfoltok, májfoltok, stb.), akkor keresse fel szalonunkat, ahol e bőrproblémák hatékony kezelését végezzük. Bőrünk egy nagyon sokrétű feladatot ellátó, bonyolult szerv, mely működése sok szempontból pótolhatatlan. Állapota tükrözi belső egyensúlyunkat, betegségei amellett, hogy kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is, nemcsak egészségi-, hanem esztétikai- és lelki problémát is jelenthetnek.

Kedvező árakkal, rugalmas kezelési időpontokkal, ingyenes konzultációval és próbavillantásokkal állunk rendelkezésére.

Akne (pattanásos bőr) kezelése IPL+RF technológiával

 Az akne nem más, mint a szőrtüszők és faggyúmirigyek gyulladásos betegsége. A beszáradt faggyú és a baktériumok a bőr pórusaiban összegyűlnek (mitesszer), amely elzárja a szőrtüszőből ürülő faggyú útját. Az elzáródás következtében a baktériumok tovább szaporodnak és a faggyúban levő zsírokat lebontva, tovább irritálhatják a bőrt, végső esetben gennyes szőrtüsző és faggyúmirigy gyulladást okoznak.

Hogyan segít az IPL+RF technológia?

 Az IPL+RF technológia az IPL és RF (rádiófrekvencia) kombinációjával dolgozik. A kezelés ezt a túlzott faggyútermelődést gátolja azáltal, hogy a faggyútermelésért felelős faggyúmirigyeket zsugorítja. A kezelés hatására visszafejlődnek, illetve ki sem alakulnak a jól ismert, gyulladt, fájdalmas, sokszor kitisztíthatatlan, ún. steril gyulladások. Az arcon lévő aknés maradvány hegeket az aknés roham lezajlása után – akár a serdülőkor végén – kezelhetjük. Tartós eredményhez 3-6 kezelésből álló kúra ajánlott, de emellett szükség van életmódbeli változtatásokra is (táplálkozás, otthoni ápolás megtanulása).

Bőrhibák kezelése – Kinek ajánljuk a bőrfiatalítást?

  Amennyiben Ön is szeretné, hogy bőre feszes, rugalmas, selymes legyen, akkor keresse fel szalonunkat, ahol fotorejuvenációs, bőrfiatalító kezeléseket végzünk. Bőrünk egy nagyon sokrétű feladatot ellátó, bonyolult szerv, mely működése sok szempontból pótolhatatlan. Állapota tükrözi belső egyensúlyunkat, betegségei amellett, hogy kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is, nemcsak egészségi-, hanem esztétikai- és lelki problémát is jelenthetnek.

Kedvező árakkal, rugalmas kezelési időpontokkal, ingyenes konzultációval és próbavillantásokkal állunk rendelkezésére.

Bőrfiatalítás

 Fotorejuvenációs kezelések, ráncfeltöltés, bőrfiatalítás, kollagén növelés, felületi bőrhibák, tág pólusok, hegek, striák (terhességi csíkok) kezelése IPL vagy IPL+RF technológiával
 A kor előre haladtával az emberek többsége szeretné, hogy a bőre megtartsa fiatalságát. Sajnos a korunk rohanó stresszes életvitele, a környezeti ártalmak, az élelmiszerekben található adalékanyagok, a káros életvitel és a napsugárzás mind, mind elősegítik a bőr korai öregedését és minőségének romlását. Az IPL és RF technológia kiváló megoldást nyújt plasztikai sebészeti beavatkozás nélkül, hogy az arca és a bőre visszanyerje élettel teli ragyogó állapotát. A fotorejuvenációs eljárást leggyakrabban az arcon, nyakon, dekoltázson, kézfejeken végzik, de a test szinte bármely részén elvégezhető a kezelés.

Hogyan segít az IPL+RF technológia?

 A fotorejuvenáció fokozatos, több lépésből álló, építő jellegű folyamat, mely szó szerint fénybesugárzással történő komplex (a bőr több rétegére kiterjedő) bőrfiatalítást jelent. Az IPL+RF ma a legerősebb hatásfokú fotorejuvenáló eljárás, mely magában foglalja a felületes ráncok és tág pórusok elsimítását, a barna pigmentfoltok, erek, arcpír eltüntetését (villanófény és rádiófrekvencia, IPL+RF).

Kezelés utáni reakciók

 A kezelés után a vendég kismértékű fájdalmat tapasztalhat a kezelt bőrfelületen, azonban 30 percen belül eltűnik az enyhe bőrpír. A bőrfelszínen keletkező pigment elváltozások a kezelést követő 10 napon belül felszívódnak. Kezelést követően és a kezelés időtartama alatt tartózkodni kell a kozmetikai kezelésektől, csak tisztító kezelés ajánlható. Az erőteljes arcmasszírozás csökkenti az új rostok képződését. A kezelés eredményét már négy héten belül láthatjuk, de optimális eredmény négy-öt hónap után jelentkezik. Klinikai vizsgálatok szerint a ráncok mélysége 90 százalékkal is csökkenhet. Bőrfiatalító kezelésen kúraszerűen érdemes részt venni. Egy-egy sorozat 2-6 kezelésből áll, 21-45 naponként ismételve.

Érkezelés – Kinek ajánljuk az érkezelést?

  Amennyiben Ön is szeretné, hogy a kívánt testtájékon tartósan megszabaduljon a zavaró hajszálerektől, seprűvénáktól, a tartós arcpírtól, akkor keresse fel szalonunkat, ahol a felületi érelváltozások hatékony kezelését végezzük. A hajszálerek a lábon, az arcon és az orr körül megjelenő apró vörös erek és a rosacea (borvirágos orr) a népesség nagy százalékának okoz problémát. Ezek az értágulatok esztétikailag igen zavarók, a nők több, mint 70%-ának és sok férfinak is van ilyen problémája. Az elért javulás nemcsak a páciens külső megjelenésében, hanem önérzetében is pozitív változást hozhat.

Kedvező árakkal, rugalmas kezelési időpontokkal, ingyenes konzultációval és próbavillantásokkal állunk rendelkezésére.

 Pigmentfoltok, szeplők, májfoltok, öregségi foltok, napégés; felületi érproblémák: hajszálér-tágulatok, seprűvéna, rosacea (kivörösödött bőr) eltüntetése, halványítása IPL vagy IPL+RF technológiával.
 Majdnem minden embernek van valamilyen pigmentációs elváltozása. Ezek a foltok a bőr felső felületén találhatóak és több melanint tartalmaznak, mint a bőr többi része. A pigment elváltozásokért leggyakrabban a nap sugárzása, a kor előrehaladta, vagy hormonális elváltozások a felelősek.
 A bőr hajszálereinek kitágulása már fiatal korban is jelentkezhet, többnyire öröklött vagy hormonális okai vannak. Szülés után gyakori a lábon, combon hálószerűen elhelyezkedő hajszálértágulat és az apró visszerek. Idősebb korban főként az arcon és az alsó végtagokon jellemző az értágulatok kialakulása.
 A rosacea vörös foltokkal, csomókkal megjelenő, érfal bénulással járó, idült, gyulladásos bőrbetegség. A középkorúakat és az idősebb korosztályt érintik. Az orcákon és az orron jelentkezik leggyakrabban, míg a száj körül (perioralis dermatitis), az állon, a törzsön, a végtagokon is kialakulhat. Speciális formája, az orra terjedő vöröses, dudoros elváltozás teljesen eltorzíthatja az orrot (rhinophyma). A rosaceas bőrpír különböző kiterjedésű, égő fájdalommal jár, de gennyesedést nem okoz.

Hogyan segít az IPL+RF technológia?

 Az IPL+RF rendszernél a fényenergia (optical energie) jobb elnyelődését előzetesen rádiófrekvenciás (RF) energia besugárzással érik el. Ennek használata során a bőr a villanófény-besugárzással (IPL) egy időben rádiófrekvenciás (RF) elősugárzást is kap, így a két hatás összegződve jobb eredményt produkál a pigmentfoltok, hajszálerek eltávolításánál, mint az IPL-es technika.
 Az IPL+RF kezelés visszaállítja az erek falában a károsodott simaizmokat, az azokat körülvevő kollagén ill. elasztikus rostokat, a kóros folyamatot visszafordítja. Ennek eredményeképpen a bőr megfiatalodik, az állandó bőrpír eltűnik, a kis ráncok, hegek kisimulnak, a pigmentfoltok eltűnnek, a kis értágulatok, rosaceás csomók felszívódnak, a tág pórusok beszűkülnek.

Kezelés utáni reakciók

 A kezelés után a vendég kis mértékű fájdalmat tapasztalhat a kezelt bőrfelületen, azonban 30 percen belül eltűnik az enyhe bőrpír. A bőrfelszínen keletkező pigment elváltozások a kezelést követő 10 napon belül felszívódnak. Értágulatok kezelését követően, a bőrfelszínen bőrpír keletkezik, amely 1 órán belül elhalványodik. Az erek 3-10 napon belül elvékonyodnak.
 Az ajánlott kezelések száma 3-6 alkalom. A kezelés 21-45 naponként ismételhető.

Kezelés után:

• Nem ajánlott az érfal mindennemű szélsőséges hirtelen összehúzódását és elernyedését okozó tevékenység: a szauna, a hirtelen hideg és meleg változtatása, ide tartoznak az ereket tágító-szűkítő táplálék fogyasztása (alkohol, kávé, fűszer, jeges vagy forró ételek, italok), az erőteljes napozás, a szolárium használata.
• Kerülje a fluorozott szteroidok rendszeres használatát (erős gyulladáscsökkentő hatásúak, érösszehúzóak, látványos javulást okoznak, de a mellékhatások később jelentkeznek).
• Kerülje a hormonális fogamzásgátlást
• Rosacea kezelést követően: ne használjon az arcmosáshoz szappant, kerülje a lanolin tartalmú mosakodó szereket (babaszappan), használjon alacsony fluor tartalmú fogkrémet, ne kerüljön a hab az arcára fogmosáskor.